Makaronowy omlet z bazylią

Omlet z makaronu specjalnie dla miłośników włoskich klimatów. Buon appetito!

Składniki na 4 porcje:
– 250 g makaronu spaghetti
– 60 g mąki (1/2 szkl.)
– 4 jajka
– 200 ml chudego mleka (niepełna szklanka)
– świeża bazylia (ewentualnie suszona)
– sól, pieprz
– 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek

Makaron ugotować al dente, odcedzić.
Z zimnego mleka, mąki, jaj przyrządzić ciasto (zmiksować lub po prostu wymieszać). Doprawić solą, pieprzem, dodać posiekaną bazylię. Masę jajeczną wymieszać z makaronem. Podzielić na porcje i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy.
Uwagi: Zamiast bazylii może być inna zielenina (np. szczypiorek)

Chcesz więcej? – Popatrz >>>

{ Dodawanie komentarzy zostało zablokowane }