Historia tego dania jest trywialna. Chciałam zrobić placki kukurydziane z curry.
Gdy kasza napęczniała okazało się, że curry się skończyło, a kukurydzy jest za mało. Na szczęście był groszek :)
Składniki na 4 porcje:
– 250 g kaszy kukurydzianej
– 200 g mrożonego zielonego groszku
– 4 jajka
– natka pietruszki
– przyprawa warzywna
– słodka papryka
– 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek
Kaszę zalewamy dwoma szklankami wrzącej wody, przykrywamy i pozostawiamy na minimum pół godziny do napęcznienia. W między czasie gotujemy groszek. Najszybciej będzie jak zrobimy to mikrofalówce. Wystarczy zalać niewielką ilością wody i podgrzać przez minutę (moc 900W). Do kaszy dodajemy groszek, posiekaną natkę, przyprawy oraz jajka. Całość mieszamy, po czym smażymy z na rozgrzanej oliwie.
Chcesz więcej? – Popatrz >>>