Czekoladowy pudding z awokado

Czekoladowy pudding z awokado 02Przepyszny czekoladowy deser…

Składniki na 4 porcje:
– 3 awokado (po obraniu 400 g miąższu)
– 50 g kakao naturalnego,
   niesłodzonego (4 łyżki)
– 80 g miodu (4 łyżki)
– 20 g oleju kokosowego (1 1/2 łyżki)
– 20 ml mleka kokosowego
   lub innego roślinnego (1 1/2 łyżki)
– 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
Czekoladowy pudding z awokado 10Dodatki opcjonalne:
– wiórki kokosowe
– kwiat soli morskiej lub sól morska
– chili mielone

Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, wydrążyć miąższ. Dodać pozostałe składniki. Całość zmiksować blenderem. Uzyskaną kremową masę przełożyć do mniejszych naczyń (miseczek, salaterek) i wstawić do
Czekoladowy pudding z awokado 07lodówki na minimum godzinę, a najlepiej parę godzin. Aby deser miał gęstszą konsystencję (podobną do lodów) wystarczy na pół godziny przed podanie wstawić do zamrażalnika. Wierzch puddingu można dodatkowo posypać do wyboru: wiórkami kokosowymi, kwiatem soli morskiej, szczyptą soli lub chili.

Chcesz więcej? – Popatrz >>>

[nggallery id=192]

{ Dodawanie komentarzy zostało zablokowane }