Kasza kukurydziana z żurawiną i kokosem

Energetyzująca i rozbudzająca potrawa, która powstała z myślą o chłodnych, nie zawsze słonecznych zimowych porankach. Kasza kukurydziana, suszona żurawina, kokos oraz imbir, którego może nie być, ale być powinien. Niewielka jego szczypta decyduje o funkcjonalnych właściwościach tej śniadaniowej kombinacji.

Składniki na 4 porcje:
Kasza kukurydziana z zurawina na mleku kokosowym– 200 g kaszy kukurydzianej (1 szkl.)
– 750 ml wody (3 szkl.)
– 100 g żurawiny suszonej
– 125 g mleka kokosowego
– 40 g wiórków kokosowych (1/2 szkl.)
– imbir w proszku (do smaku)

Kaszę wraz z żurawiną, zalać gorącą wodą, gotować 6-8 minut. Dodać wiórki kokosowe i gotować kolejne 2-3 min. Pod koniec doprawić mlekiem kokosowym i imbirem.

Chcesz więcej? – Popatrz >>>

[nggallery id=171]

{ Dodawanie komentarzy zostało zablokowane }