Krem z białych warzyw

Jeśli ktoś lubi kalafiorową to myślę, że polubi też ten krem :)
Krem z bialych warzyw
Składniki na 4 porcje:
– 400 g mrożonych różyczek kalafiora
– 200 g ziemniaków (2-3 średnie)
– 50 g korzenia pietruszki (1 średni)
– kawałek korzenia selera
– kawałek białej części pora (6-8 cm)
– świeżo mielona gałka muszkatołowa
– pieprz, sól
– natka pietruszki (do przybrania)

Różyczki kalafiora oraz pokrojone w cząstki pozostałe jarzyny zalać wrzątkiem. Gotować 10-12 minut, po czym zmiksować, doprawić mieloną gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Dodać tyle wody, by uzyskać odpowiednią konsystencję. Ponownie zagotować.
Przed podaniem ozdobić posiekaną natką pietruszki.

Przepis opublikowano w magazynie VEGE 3/14

Chcesz więcej? – Popatrz >>>

{ Dodawanie komentarzy zostało zablokowane }